"Boys like a little more booty to hold at night"

11:33 am

Assalamualaikum...

Wah tajuk... sesuatu sangat kan. Hahaha. Actually ni part of lyrics lagu yang aku baru je dengar beberapa minggu kebelakangan ni. Tiap kali lagu ni keluar selalu dah tengah-tengah. Tak dapat nak tau siapa nyanyi lagu ni and apa nama tajuk nye.

Jadi sentiasa lah terlepas nak tau. Pastu semalam aku pegi tengok wayang dengan Mudme dekat Wangsa Walk. Masa nak balik tuh singgah la dekat kedai-kedai IT tuh. Sekali ada mamat tuh tengah pasang lagu ni dekat laptop kedai tuh. Dia pasang video. Pastu aku pon terus pegi dekat dia then tengok apa nama tajuk lagu tu dengan penyanyi dia sekali. Beria aku suruh Mudme ingatkan lagu tuh sebab nanti senang aku nak carik balik apa nama lagu tuh. Hahaha. Over sangat.


Pastu ni tengah design artwork teringat pulak nak dengar lagu tu, jadi cecepat lah aku fb message Mudme tanya apa nama lagu tu.

Aku: Apa nama lagu semalam tuh ye? Tak ingat lah.

Mudme: Alright (kompiden jawab nye)

Aku: Searching.... (eh takde plak tajuk lagu tu)

Hahaha. Bukan ye. tajuk tuh salah sama sekali. Adoiii aiii... tapi aku dengan tegar tetap search jugak dekat youtube. Sekali baru keluar. Nak tau lagu apa yang aku tergila-gila dengar sekarang ni?

screen shoot video music
Picture credit: Google

video

Haaa... ni lah lagu nye. Nama penyanyi nye Meghan Trainor. Tajuk lagu dia All About That Bass. Best lagu dia catchy sangat. Video dia pon best, cute je dengan warna-warna pastel. I is jatuh cinta ok tengok video tuh. Dok la pusing2 lagu ni. Isk... isk... isk... aku kalau dah suka lagu tuh mesti nak dengar banyak-banyak kali sampai lah dah bosan tak nak dengar lagi dah. Dia hilang begitu saja je nanti. Meh sini aku share kan dengan korang lyrics dia kot lah kalau-kalau korang nak berangan nyanyi depan kipas ambil pegang botol bedak ke nanti kan. Hahaha.


All About That Bass

Because you know
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Yeah, it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it
Like I'm supposed to do
'Cause I got that boom boom that all the boys chase
And all the right junk in all the right places

I see the magazine workin' that Photoshop
We know that shit ain't real
C'mon now, make it stop
If you got beauty beauty, just raise 'em up
'Cause every inch of you is perfect
From the bottom to the top

Yeah, my mama she told me don't worry about your size
She says, "Boys like a little more booty to hold at night."
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
Hey!

I'm bringing booty back
Go ahead and tell them skinny bitches that
No I'm just playing. I know you think you're fat
But I'm here to tell ya
Every inch of you is perfect from the bottom to the top

Yeah my mama she told me don't worry about your size
She says, "Boys like a little more booty to hold at night."
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
'Bout that bass, 'bout that bass
Hey, hey, ooh
You know you like this bass

p/s: korang pernah tak kalau dah suka lagu tuh mesti nak dengar sampai orang pon naik menyampah kadang tuh.

You Might Also Like

2 comments

  1. Firt time singgah blogwalking sini, terus tertarik..tambah plak banyak travel..memang nida suka travel2 ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nida.. salam kenal. tuhla. isma pon suka travel. nampaknye minat kita pon sama. hehehe. jemput baca blog isma ye. and thank you singgah sini

      Delete

Salam.. jangan segan-segan ye... sila comment.. nanti aku akan jalan2 ke blog korang pulak ye..

Like us on Facebook