Liebster Award

3:44 pm

Assalamualaikum...

First time aku telah di nominated kan sebagai Liebster Award oleh Kakak NORMA NML
Terima kasih kepada kak Norma ye.

So before aku start aku akan post kan syarat2 Liebster Award ni. Antara syarat2 nya seperti berikut...

1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
2. Answer 11 question asked
3. Nominate another 11 bloggers with a small following  but with a lot of potential.
4. Create 11 of your own question for them to answer
5. Notify person who nominate you this Liebster Award

Marilah kita menjawab soalan2 yang ditujukan kepada aku ni.

1. Siapakah orang yang paling rapat dengan anda?
Suami aku Mudme lah yang paling rapat dengan aku. Dia lah kawan gaduh, travel buddy, my other half .

2. Sekiranya tiba2 anda mendapat duit RM1 juta, apakah yang anda akan buat dengan duit tersebut?
Travel. Beli rumah. Settle segala hutang piutang aku yang berada di atas muka bumi ini.

3. Apakah sesuatu @ tempat yang memberi anda ketenangan?
Tido. Kalau mengantuk and tido memang lah tenang kan. Kalau nak lagi tenang harus lah tikar sejadah. Berdoa pada Allah. 

4. Jika ternampak orang datang meminta derma, adakah anda akan marah?
Tak pun. Selalu kalau pegi pasar malam memang dah bawak siap2 duit untuk didermakan. Pastu kalau pegi lepak2 dekat kedai mamak ke atau mana2 gerai. Mesti nak derma dekat orang buta. Tapi ini semua terjadi bila aku ada duit lebih dalam simpanan. Yang penting niat aku nak lebih bersedekah untuk Allah. Pada masa yang sama supaya Allah murahkan rezeki aku jugak.

5. Apakah yang boleh membuat anda tersentuh @ menangis?
Drama.. kematian.. kesengsaraan orang yang susah.. memang tak boleh time makan kalau tv tunjuk cerita bersama mu. Mesti aku akan terus tukar chanel lain. 

6. Jika ditawarkan satu tempat percutian percuma, manakah tempat yang ingin anda lawati?
Netherlands. Nak jelajah keseluruhan daerah negara dorang. Semoga diperkenan kan.

7. Biasanya hari minggu apakah aktiviti anda?
Keluar. Kalau boleh mesti kena keluar jugak samada Sabtu atau Ahad. Kalau tak aku rasa stress. Tak tenang. Mudme pon tau dah perangai aku nih. 

8. Adakah anda sudah berkahwin / berkeluarga?
Dah. Bulan 10 nih genap 4 tahun. Tapi masih belum ada rezeki anak. InsyaAllah terus doaaa...

9. Anda berasal dari negeri mana?
Ic 14. Aku orang Kuala Lumpur yo!

10. Adakah anda masih mempunyai ibubapa?
Masih lagi. 

11. Buku yang anda suka baca?
Semua buku cerita yang penulisnya adalah Sidney Sheldon. Dah katam semua buku2 dia termasuklah bibliography beliau. Buku die sangat awesome membuatkan aku harus baca kesemuanya.

Now it time untuk aku pulak senaraikan 11 bloggers yang lain.  Aku nak nominate nama bloger2 seperti nama yang tercatat dekat di bawah ini. Aku harap korang sudilah kira nye menerima Liebster Award ini dari aku pulak ok.

1. aryshafayyadh
2. armilastyle
3. isolabellaz
4. salimharmanain
5. misziqsite
6. nuraizzatdhamirah91
7. fahirafuadi
8. randomrara
9. aienlieyrusli
10. akupenjualinsurans
11. smallboyz97

Soalan dari aku pulak macam ni.

1. Apa yang terjadi pada diri korang dalam dunia ni?

2.Yang mana korang lebih suka? Kurang kerja untuk dilakukan atau kerja banyak tapi anda memang minat kerja tu?

3.Ada tak benda yang pernah membuatkan korang sedih satu ketika dulu yang menganggu kehidupan korang sekarang? Ada perubahan?

4.Adakah korang ni jenis kawan yang sama dengan korang harapkan daripada orang lain jugak?

5.Apa yang korang betul-betul komited?

6.Apa 1 perkara yang korang akan cakap kalau diberi peluang untuk menukar dunia ni?

7.  Apa yang korang paling berterima kasih sangat?

8. Korang larikan diri dari apa?

9. Jenis orang yang macam mana yang akan korang pilih sebagai teman hidup?

10. Korang nak diingati sebagai apa?

11. Kehidupan yang macam mana yang boleh membuatkan korang rasa cemburu?

You Might Also Like

7 comments

  1. awk tq da nominated leyla . nanti leyla buat entry ye . :)

    ReplyDelete
  2. http://isolabellaz.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  3. Thank you dear :) Will update about it soon :*

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. salam loqman. takde dateline. boleh je take ur time ok.

      Delete

Salam.. jangan segan-segan ye... sila comment.. nanti aku akan jalan2 ke blog korang pulak ye..

Like us on Facebook